• Clos du Val -viinejä syksyn ja talven juhliin Alkosta

  Clos du Val on Kalifornian tyylikkäin viinituottaja jo neljän vuosikymmenen ajan. Rajallinen valikoima Clos du Valin viinejä on nyt saatavilla Alkon tilausvalikoimassa.

  Clos du Val Carneros Chardonnay 2008 Alkon tilausvalikoimassa
  Alko numero 957597
  Alko hinta € 32,50 / 0,75 L

  Carneros Chardonnay 2008 tuoksuu raikkaalta ja tammisen savuiselta. Tyylikkäässä, hedelmäisen hapokkaassa ja vivahteikkaassa maussa erottuvat ananas, eksoottiset hedelmät ja hillityn tuntuva tamminen mausteisuus. Kokonaisuus on hienostunut ja tasapainoinen. Suutuntuma on runsaan elegantti. Eloisa jälkimaku on erittäin pitkä, ja siinä on miellyttävää mineraalisuutta. Viini on oiva kumppani voissa paistetulle kalalle ja hienoille punakuorisille äyriäisille.

  Clos du Val Carneros Pinot Noir 2007 Alkon tilausvalikoimassa
  Alko numero 913767
  Alko hinta € 40,30 / 0,75 L

  Carneros Pinot Noir 2007 on väriltään kehittynyt ja tiilenpunainen. Syvässä, täyteläisessä ja hapokkaassa maussa on kypsää tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja mausteisuutta. Viini on varsin rehevä ollakseen pinot noir. Suutuntuma on aluksi silkkisen lempeä, mutta voimistuu pikku hiljaa napakan intensiiviseksi. Jälkimaussa on marja- ja kirsikka-aromien lisäksi seetriä, nahkaisuutta ja tammista mausteisuutta. Miellyttävän gastronominen viini sopii runsaitten ja mausteisten ruokien, erityisesti tummien riistalintujen seuraan.

  Tasting notes by Tuomas Tanttu