Täällä luet ajankohtaisia artikkeleita alkoholijuomista ja niihin liittyvistä mielenkiintoista asioista, tapahtumista ja ilmiöistä.

 • Uusi viinikonsepti Suomessa – Zanni Valpolicella – Vähän tanniineja ja vähän histamiinia

  Norjassa ja Ruotsissa vuosina 2005-2012 tehtyjen tutkimusten mukaan yksi viidestä kuluttajasta saa erilaisia päänsärkyoireita nautittuaan lasillisen tai kaksi punaviiniä. Oireet voivat olla pahimmillaan voimakas migreenipäänsärky, mutta myös erilaisia allergiaoireita, kuten nenän tukkoisuutta, iho-oireita tai hengenahdistusta. Oireet voivat ilmaantua saman tien, mutta yleensä viimeistään seuraavana päivänä. Viinin sisältämät histamiinit ja tanniinit saattavat aiheuttaa edellä mainittuja reaktiota.

  Arcus on kehittänyt vähähistamiinisen ja vähätanniinisen viinikonseptin huomioiden reaktioherkät kuluttajat. Arcuksen kehittämällä metodilla saadaan vähennettyä viinin tanniinien ja histamiinien määrää, vaikuttamatta viinin makuun. Viinin luonteen säilyttäminen on tärkeää, jotta kuluttaja saa mahdollisimman autenttisen viinikokemuksen.

  Italialainen Zanni Valpolicella punaviini tulee Venetosta Valpolicellan laatuviinialueelta. Se valmistetaan Rondinella- ja Corvina -rypäleistä. Enintään 1 mg/l histamiinia ja enintään 2 g/l tanniineja sisältävä Zanni Valpolicella on kevyt, vähätanniininen ja runsaan hedelmäinen punaviini, jossa on punaisien marjojen aromeja.

  Hieman viilennetty Zanni Valpolicella sopii vaalean ja punaisen lihan, paistetun kalan, pastaruokien sekä kovien juustojen kanssa nautittavaksi tai seurusteluviininä.

  Zanni Valpolicella on myynnissä Fransmanni -ravintoloissa ja Rosso -ravintoloissa. Alkon tilausvalikoimassa viini on kuluttajien ostettavissa 5.3.2012 alkaen.

  Zanni Valpolicella DOP
  Tuotenro Alkossa: 916187
  Hinta Alkossa: € 9,99

  Lisätietoja viinistä ja -konseptista:

  Hanne Lindroos-Koski
  Category Manager, wines
  Arcus Finland Oy
  Mob: +358 40 861 5151
  e-mail: hanne(at)arcusfinland.com

  Avainsanat: , , ,

 • 2012 Vuoden Viinit kilpailun palkinnot jaettiin ViiniExpossa

  2012 Vuoden Viinit kilpailu käytiin jo 15. kerran. Tänä vuonna kilpailuun ilmoitettiin 33 viiniedustajan 542 viiniä 17 sarjassa. Kilpailu on ainoa lajissaan maassamme. Sääntöjen mukaan Vuoden Viiniksi valitaan se sarjansa voittanut viini, joka erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista. Vuoden 2012 Viiniksi on valittu samppanja Pannier Brut Sélection tuottajanaan Champagne Pannier. Voittajaviini palkitaan platinadiplomilla.

  Puna- ja valkoviinit oli jaettu hintarajojen lisäksi Euroopan ja Uuden Maailman kilpailusarjoihin. Punaisille arvoviineille oli oma sarjansa. Muut sarjat olivat: punaiset ja valkoiset laatikkoviinit (vast), roséviinit, kuohuviinit, samppanjat ja väkevöidyt viinit.
  Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta viiniä kulta-, hopea- ja pronssidiplomilla sekä useita mielenkiintoisia viinejä kunniamaininnalla.

  Arcus Finlandin maahantuoma luomuviini Vina Cerron Remordimiento Tinto Barrica sai kunniamaininnan. Tätä viiniä voi tilata Alkosta numerolla 906747 tai nautiskella Ravintola Perhossa luomuhärän ulkofileen kera.

  Voittajaviinit kuvineen esitellään internetsivuilla www.vuodenviinit.com