• 2012 Vuoden Viinit kilpailun palkinnot jaettiin ViiniExpossa

    2012 Vuoden Viinit kilpailu käytiin jo 15. kerran. Tänä vuonna kilpailuun ilmoitettiin 33 viiniedustajan 542 viiniä 17 sarjassa. Kilpailu on ainoa lajissaan maassamme. Sääntöjen mukaan Vuoden Viiniksi valitaan se sarjansa voittanut viini, joka erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista. Vuoden 2012 Viiniksi on valittu samppanja Pannier Brut Sélection tuottajanaan Champagne Pannier. Voittajaviini palkitaan platinadiplomilla.

    Puna- ja valkoviinit oli jaettu hintarajojen lisäksi Euroopan ja Uuden Maailman kilpailusarjoihin. Punaisille arvoviineille oli oma sarjansa. Muut sarjat olivat: punaiset ja valkoiset laatikkoviinit (vast), roséviinit, kuohuviinit, samppanjat ja väkevöidyt viinit.
    Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta viiniä kulta-, hopea- ja pronssidiplomilla sekä useita mielenkiintoisia viinejä kunniamaininnalla.

    Arcus Finlandin maahantuoma luomuviini Vina Cerron Remordimiento Tinto Barrica sai kunniamaininnan. Tätä viiniä voi tilata Alkosta numerolla 906747 tai nautiskella Ravintola Perhossa luomuhärän ulkofileen kera.

    Voittajaviinit kuvineen esitellään internetsivuilla www.vuodenviinit.com