Täällä luet ajankohtaisia artikkeleita alkoholijuomista ja niihin liittyvistä mielenkiintoista asioista, tapahtumista ja ilmiöistä.

 • Rauhallista Joulua ja Menestystä Uudelle Vuodelle 2013!

  2013 Joulu UNICEF kortti

  Avainsanat: ,

 • Italialainen Verdicchio kuohuviini Alkoon elokuun lopulla

  Colonnaran Cuvée Tradition Brut on laadukas uutuus kuplajuoman ystäville. Elokuun lopulla Alkon valikoimaan tuleva Verdicchio-rypäleistä valmistettu vuosikerrallinen kuohuviini Cuvée Tradition on kotoisin Marchen viinialueelta keski-Italiasta. Kuiva ja hennon paahteinen kuohuviini sopii nautittavaksi sellaisenaan, aperitiivina, onnittelumaljana tai italialaistyyppisten kylmien leikkeleiden ja marinoitujen kasvisten kanssa.

  Colonnara Cuvée Tradition kuohuviini on maukas kokonaisuus. Kuiva, hedelmäinen ja hennon mausteinen sekä paahteinen maku sopii yhdistettäväksi monenlaisiin makuihin. Cuvée Traditionin kaunis pullo ja laadukas sisältö tekevät siitä myös tyylikkään tuliais- ja lahjaviinin.

  Cuvée Tradition on valmistettu verdicchio-rypäleistä, joka on Marchen viinialueen perinteinen rypäle. Siitä valmistetaan sekä lajikeviinejä että kuohuviinejä. Verdicchio tunnetaan tyylikkäiden valkoviinien rypäleenä.

  Colonnara Cuvée Tradition brut on valmistettu DOC –luokitelluista Verdicchio-rypäleistä. Kuplat viiniin saadaan Martinotti –menetelmällä, joka tunnetaan myös nimellä Charmat tai Metodo Italiano.

  Colonnara Cuvée Tradition Brut 2011 Alkon valikoimassa 27.8.2012 alkaen
  Alko numero 548687
  Alko hinta € 12,98 / 0,75 L
  Tuote on liitetty Palpan pantilliseen palautusjärjestelmään.

  Lisätietoja: www.colonnara.it tai www.arcusfinland.com
  Hanne Lindroos-Koski
  Category Manager wines
  Arcus Finland Oy
  +358 40 861 5151
  hanne@arcusfinland.com

  Avainsanat: , , ,

 • Arcus Gruppen acquires Aalborg and Gammel Dansk

  Aalborg, Brondums, Gammel Dansk ja Malteser -tuotemerkit ja tehdas Tanskassa siirtyvät Arcus Gruppenille Pernod Ricardilta. Lue koko tiedote liitteestä.

  PM_Arcus-GruppenE 07-2012

 • Raventos i Blancille loistavat pisteet The Wine Advocatessa

  Raventós i Blanc – The Wine Advocate #200
  Reviews by Neal Martin (April 2012)

  De Nit 2009
  93 points

  The outstanding 2009 De Nit (rose) has an almost hypnotic, perfect pale hue that is worth the price alone! A blend of classic Cava varieties with 5% Monastrell, it is sourced from 30- to 40-year-old vines from the estate. The nose is very subtle and very pretty with traces of rosewater, fish scale and Morello cherries, all beautifully defined and drawing you in. The palate is crisp and tense on the entry: a minimalist rose cave that is based on freshness and poise rather than delivering fruit intensity. It is a delicate, very pretty, harmonious Cava rose that is sensual and alluring. Who needs Champagne when Cava can be as good as this? Drink now-2015+ ”

  Reserva Brut 2009
  90 points

  “The 2009 Reserva Brut is a blend of classic Cava varieties (40% Macabeu, 40% Xarello and 20% Parellada) from 20- to 40-year-old vines in the 90-hectare Serral Vineyard on the Raventos I Blanc Estate. It has a vibrant bouquet of peach and lemon peel complemented by a subtle, crushed stone aroma. The palate is crisp and defined on the entry, with fine poise and build in the mouth. It leads harmoniously towards a succinct rosewater and white peach finish that is fresh and tense. Drink now-2017”

  www.raventos.com

  Avainsanat: , , , ,

 • Uusi viinikonsepti Suomessa – Zanni Valpolicella – Vähän tanniineja ja vähän histamiinia

  Norjassa ja Ruotsissa vuosina 2005-2012 tehtyjen tutkimusten mukaan yksi viidestä kuluttajasta saa erilaisia päänsärkyoireita nautittuaan lasillisen tai kaksi punaviiniä. Oireet voivat olla pahimmillaan voimakas migreenipäänsärky, mutta myös erilaisia allergiaoireita, kuten nenän tukkoisuutta, iho-oireita tai hengenahdistusta. Oireet voivat ilmaantua saman tien, mutta yleensä viimeistään seuraavana päivänä. Viinin sisältämät histamiinit ja tanniinit saattavat aiheuttaa edellä mainittuja reaktiota.

  Arcus on kehittänyt vähähistamiinisen ja vähätanniinisen viinikonseptin huomioiden reaktioherkät kuluttajat. Arcuksen kehittämällä metodilla saadaan vähennettyä viinin tanniinien ja histamiinien määrää, vaikuttamatta viinin makuun. Viinin luonteen säilyttäminen on tärkeää, jotta kuluttaja saa mahdollisimman autenttisen viinikokemuksen.

  Italialainen Zanni Valpolicella punaviini tulee Venetosta Valpolicellan laatuviinialueelta. Se valmistetaan Rondinella- ja Corvina -rypäleistä. Enintään 1 mg/l histamiinia ja enintään 2 g/l tanniineja sisältävä Zanni Valpolicella on kevyt, vähätanniininen ja runsaan hedelmäinen punaviini, jossa on punaisien marjojen aromeja.

  Hieman viilennetty Zanni Valpolicella sopii vaalean ja punaisen lihan, paistetun kalan, pastaruokien sekä kovien juustojen kanssa nautittavaksi tai seurusteluviininä.

  Zanni Valpolicella on myynnissä Fransmanni -ravintoloissa ja Rosso -ravintoloissa. Alkon tilausvalikoimassa viini on kuluttajien ostettavissa 5.3.2012 alkaen.

  Zanni Valpolicella DOP
  Tuotenro Alkossa: 916187
  Hinta Alkossa: € 9,99

  Lisätietoja viinistä ja -konseptista:

  Hanne Lindroos-Koski
  Category Manager, wines
  Arcus Finland Oy
  Mob: +358 40 861 5151
  e-mail: hanne(at)arcusfinland.com

  Avainsanat: , , ,

 • Sivu 1 (2)12